Wat is een groeimindset?

Beter in je vel

Tegenwoordig kun je geen blad of magazine openslaan of je wordt wel geconfronteerd met het woord ‘mindset’. Bewust leven, duurzaam leven, doelstellingen in het leven, het zijn allemaal kreten die al jarenlang erg populair zijn. Het valt wel te verklaren. We leven in een maatschappij die steeds meer van ons eist. Ook de werkgever vraagt steeds meer van zijn/haar personeel en nog nooit waren er zoveel mensen met een burn out. De aandacht voor een goede mentale gezondheid is daarom enorm. Hier in deze blog lees je alles over, wat is een groeimindset en hoe krijg ik deze?  

Wat is een groeimindset? 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen op de vraag, wat is een groeimindset? Een groeimindset wil zeggen dat je een bepaalde instelling hebt om succes te hebben in het leven. Dat hoeft echt niet zakelijk en financieel succes te zijn wat dan vaak al gauw gedacht wordt. Nee met een groeimindset leer je succes te behalen op doelstellingen die voor jou belangrijk zijn. 

Het kan zijn dat je meer rust wilt in je leven, of je wilt een rijker socialer leven. Misschien ben je niet gelukkig met de baan die je nu hebt en wil je een andere koers in je leven gaan varen, wil je werken aan een gezonder en fit lichaam of begin je een eigen onderneming? Er kunnen zoveel redenen zijn waarom jij wilt werken aan een groeimindset. 

Groeimindset

Hoe krijg je een groeimindset? 

Wanneer je op het internet zoekt wat is een groeimindset, zul je al heel veel linkjes vinden met allerlei informatie. Voor je het weet zit je in een oerwoud aan informatie waarin je de weg niet meer weet. Daarom kun je hier een simpel stappenplan vinden hoe je een groeimindset kunt ontwikkelen. 

Jij bent namelijk de baas over je mind. En dus ook over de acties die je koppelt aan je doelstellingen. Je mind is eigenlijk je onbewuste ik, het stemmetje wat je ook weleens in je hoofd hoort. En nee, als je je eigen stemt hoort ben je niet schizofreen want dat is weer totaal iets anders. Een innerlijke stem hebben we allemaal.  

Agenda voor doelstellingen

Invloed op je innerlijke stem 

Maar wist je dat je invloed hebt op jouw innerlijke stem? Je innerlijke stem kan positief tegen je spreken of negatief. Een voorbeeldje, je wilt gaan afvallen. De eerste paar dagen gaat het goed, maar na een dag kun je toch die chocoladehagelslag niet weerstaan. Je eet een broodje met hagel en je mind/innerlijke stem zegt gelijk, zie je wel? Jij kan niet afvallen, het gaat jou nooit lukken. 

Aan jou de kans nu om die innerlijke stem toe te spreken. Zeg maar, ik kan wél afvallen! En dat ik één broodje hagelslag eet wil niet zeggen dat ik heb gefaald. Je innerlijke stem toespreken is een goede manier om je mindset te bepalen. 

Maak een doelstelling, en kies daar bepaalde acties bij die nodig zijn om die doelstelling te halen. Focus op de groei en ontwikkeling en luister niet naar die innerlijke stem die zegt dat je het niet kan halen. Dat kun jij namelijk wel, en zo ontwikkel je een groeimindset. 

Betere mindset

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *