Mindful het nieuwe jaar in: dit kan je doen 

mindfulness

Als je aan het begin van het nieuwe jaar staat en je streeft naar meer mindfulness, dan zijn hier een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste, zorg ervoor dat je elke dag de tijd neemt om helemaal stil te zijn en op te merken wat er om je heen gebeurt. Volg hierbij je ademhaling als je wilt. 

Neem de tijd om opnieuw verbinding te maken met je intenties, met je waarden en met wat jou waardevol lijkt. Wees je bewust van wat je aantrekkelijk vindt en waar je naartoe wilt en kijk of je stappen kunt ondernemen om dat te bereiken. 

Om meer verbonden te raken met je verlangens, stel jezelf eens de open vraag: welke veranderingen wil ik in mijn leven of bij mijzelf aanbrengen in het nieuwe jaar? Wees creatief en stel je open om nieuwe dingen te ontdekken. 

Stel ook een aantal korte termijn doelen op om je op koers te houden. Dit kan onder andere een minuut meditatie per dag zijn, bijvoorbeeld. Ontwikkel een gedachte voor het verwezenlijken van je doelen en wees jezelf waardevol. 

Ga naar buiten en geniet van de natuur. Kijk naar de hemel, hoe de bomen bewegen in de wind. Vergeet niet om te luisteren. Luister naar het kabbelende water, de vogels of het geruis van het briesje. 

Door bewuste aandacht te geven aan wat er om je heen gebeurt, vorm je jezelf tot een mindfulness-fanaat. Geniet van het nieuwe jaar dat voor je ligt, of je nu alleen bent of samen met de mensen die je het meest dierbaar zijn. 

Hoe word ik meer mindful? 

Hoewel het korte antwoord eenvoudig is, praktiseer mindfulness, is er meer nodig om vaker aan te moedigen dat je je bewust bent van wat er nu gebeurt. Hier is wat je kunt doen om meer mindful te zijn: 

 1. Verlichting – vind inzicht door interne reflectie en mindfulness oefeningen. 
 1. Klim – groei in jezelf met dagelijkse oefeningen om je bewuste bewustzijn te verhogen. 
 1. Integratie – integreer mindfulness in je dagelijkse routine. 
 1. Valideren – bestudeer en beoordeel jezelf met mindfulness, niet met oordeel. 
 1. Gezondheid – doe oefeningen voor lichaam en geest. 
 1. Uitbreiding – breid je ervaring van mindfulness uit en ontdek hoe het je leven kan versterken. 
 1. Verdiepen – zoek de mogelijkheden tot de verdieping voor een meer volwassen mindfulness-ervaring. 

Deze functies kunnen gebruikers helpen om hun mindfulness te versterken. Door het verkrijgen van kennis over mindfulness en het gebruiken ervan kun je leren hoe je je bewustzijn kunt verhogen. Door middel van oefening en onderwijs kunnen gebruikers hun mindfulness verdiepen tot een meer volwassen niveau. Door dagelijks te oefenen kan je meer mindful worden, waardoor je in staat zult zijn om het moment waar te nemen, de wereld om je heen te accepteren, en je te kunnen verdiepen in je eigen bewustzijn. 

Op welke manieren kan ik mijn goeie voornemens doorzetten? 

Als je moeite hebt om je goede voornemens voort te zetten, zijn er verschillende manieren waarop je jouw voortgang kunt volgen om ervoor te zorgen dat je jouw voornemens kunt realiseren. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:  

 1. Stel een plan op:  Voordat je begint, is het belangrijk om een plan te maken waarin je jouw mindful voornemens opslaat en de getimede stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je ze bereikt. 
 1. Stel grenzen: Als je eenmaal een plan hebt, is het belangrijk om grenzen te stellen voor jezelf, zodat je weet dat je een bepaald doel bereikt binnen een bepaalde periode. 
 1. Kleine stappen: Als jouw plan te groot is, kun je het verdelen in kleinere stappen die eenvoudiger te bereiken zijn. Het makkelijker maken van de taak zal je helpen om gemotiveerd te blijven. 
 1. Bijhouden: Houd je voortgang bij door een dagboek bij te houden waarin je noteert wat je hebt gedaan en hoe ver je bent gekomen.  
 1. Neem een verantwoordelijke houding aan: Als je een verantwoordelijke houding hebt die jouw voortgang kan volgen, kun je deze verantwoording gebruiken als een manier om je te motiveren en om je te helpen jouw doelen te bereiken. 
 1. Beloon jezelf: Beloon jezelf met iets leuks wanneer je je doelen hebt bereikt, om gemotiveerd te blijven om je goede voornemens te voltooien.  

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je jouw goede mindful voornemens doet slagen en dat je jouw doelen bereikt. 

Wat zijn tips om meer bezig te zijn met m’n geest en gevoel? 

De volgende tips kunnen jou helpen om meer bezig te zijn met jouw geest en je gevoel: 

 1. Wees kinderlijk: speel, fantaseer en erken je beperkingen. 
 1. Mediteer: concentreer je op je ademhaling, je lichaam en je omgeving. 
 1. Ontspan: bedenk je dagelijkse routine en neem de tijd om weg te dromen. 
 1. Wees creatief: schrijf, schilder, teken of dans. 
 1. Lees een goed boek: luister naar je gevoel en leer wat je geest en je gevoel je over het boek willen zeggen. 
 1. Doe dagelijks oefeningen: oefeningen helpen je om je lichaam en je geest te versterken. 
 1. Ga naar buiten: ververs je zintuigen met wandelen, luisteren naar de natuur, of kijken naar de sterren. 
 1. Geniet: maak een lijst van de dingen waar je aan denkt en waar je van houdt en deel deze met anderen. 
 1. Ga naar een museum: exploreer de kunst en de cultuur om meer te leren over jezelf. 
 1. Deel met anderen: versterk je band met anderen door te praten over dingen die je bezighouden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *