Hoe gaat het met je?

despair, alone, to be alone-513528.jpg

Je herkent het vast wel, je bent meer bezig met hoe andere zich voelen dan met jezelf. Dit is natuurlijk een goede eigenschap maar het moet niet ten koste van jezelf gaan. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je goed voelt! Het is niet erg om hier zo nu en dan even bewust bij stil te staan. Het kan ook zo zijn dat jij niet lekker in je vel zit en je graag beter wilt voelen. Maar hoe doe je dit? In dit artikel gaan we verder in op de manieren hoe jij je beter kan gaan voelen.

Prestaties

Het gebeurd iedereen wel is, iets gaat niet zoals je dat voor ogen had. Het kan voor de persoon voelen als een mislukking of falen. Maar denk niet alleen aan het negatieve, denk ook aan prestaties die je eerder hebt geleverd. Je bent tenslotte niet zomaar gekomen waar je bent. Je hebt het allemaal op je eigen benen gedaan!

Denk aan dingen die jou een goed gevoel geven

Wanneer je niet lekker in je vel zit ben je al gauw geneigd om bezig te zijn en na te denken over negatieve dingen. Doe dit niet! Denk aan dingen die jou een goed gevoel geven. Misschien heb je wel een hele leuke vakantie achter de rug of je gaat binnenkort iets doen waar je je op kan verheugen. Je kan het zo gek niet bedenken. Hou deze gedachtes vast en je zal merken dat je je al snel wat beter gaat voelen

De juiste mensen

Als je met een goed gevoel in het leven wilt staan is het belangrijk om je te omringen met de juiste personen. Personen in je omgeving kunnen namelijk een heel positieve of negatieve invloed op je hebben. Zorg ervoor dat je met mensen bent die jou kunnen laten lachen en inspireren. Het leven is tenslotte veel te leuk voor al die negativiteit. 

Mindfulness

Met mindfulness bedoelen we eigenlijk in het hier en nu leven. Denk niet teveel aan wat er nog gaat komen. Leef op het moment en denk ook niet aan het verleden. Je kan er tenslotte niet meer aan veranderen toch? En stel jezelf altijd de vraag, wat is het ergste wat er kan gebeuren? Na jezelf deze vraag gesteld te hebben kom je er vaak achter dat het allemaal wel meevalt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *