Hoe bereid je je voor op een sessie met een internettherapeut?

internettherapeut + https://www.internettherapeut.nl/

Als je besluit om een sessie te boeken bij een internettherapeut, is het belangrijk om je voor te bereiden. Dit is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de therapeut. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je voor te bereiden op een sessie met een internettherapeut.

internettherapeut + https://www.internettherapeut.nl/

Volg de therapie in een fijne ruimte

Zorg ervoor dat je een comfortabele en privé ruimte hebt om je sessie te volgen. Je wilt niet dat je gestoord wordt tijdens de sessie, dus zorg ervoor dat je een rustige plek hebt waar je ongestoord kunt praten.

Wat wil je bespreken?

Maak een lijst van onderwerpen die je wilt bespreken tijdens de sessie. Dit kan helpen om je gedachten op een rijtje te zetten en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet te bespreken.

Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt

Zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt. Een slechte verbinding kan leiden tot frustratie en een slechte sessie-ervaring. Probeer ook ervoor te zorgen dat je een computer of een apparaat hebt met een goede camera en microfoon zodat je duidelijk met elkaar kunt communiceren.

Log 5 minuten van tevoren in

Wees op tijd voor je sessie. Zorg ervoor dat je op tijd bent aangemeld en dat je klaar bent om te beginnen op het afgesproken tijdstip.

internettherapeut + https://www.internettherapeut.nl/

Houd geen dingen achter

Wees open en eerlijk tijdens de sessie. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn tijdens je sessie zodat je therapeut je beter kan helpen. Probeer niet te veel informatie achter te houden of dingen te verbergen, want dit kan de effectiviteit van de sessie beïnvloeden.

Je mag altijd vragen stellen

Stel vragen. Als je iets niet begrijpt of meer informatie wilt, stel dan gerust vragen. Je therapeut is er om je te helpen en het is belangrijk dat je alles begrijpt wat er tijdens de sessie besproken wordt.

Door deze stappen te volgen, zul je je beter voorbereid voelen op je sessie met een internettherapeut en kun je het meeste uit deze sessie halen. Onthoud dat het belangrijk is om open en eerlijk te zijn en om vragen te stellen als je iets niet begrijpt, want dit kan helpen om je beter te voelen en om je therapeut te helpen om je beter te begrijpen en te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *