Beter functioneren op je werk

laptop, workspace, desk-336378.jpg

Het presteren op je werk kan voor vele van ons een hoge prestatie druk opleveren. Maar er zijn in de praktijk maar weinig mensen die op hun werk optimaal functioneren. Hiervoor zijn meerdere oorzaken maar afleiding en storende invloeden spelen hierin een belangrijke rol. Nu vraag je je misschien af, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik beter functioneer op me werk? Daar gaan we in dit artikel antwoord opgeven. Lees snel verder want wellicht kan het jou helpen!

Een doel

Een doel voor ogen hebben kan je helpen om gericht te kunnen denken en werken. Zo kan jij je taken en afspraken een duidelijke begin en eindtijd geven. Een planning kan hier zeker bij helpen, hier komen we later op terug

Buiten

Je zal het vast wel herkennen. Je staat onder de douche of je bent een stukje aan het fietsen en de beste ideeën schieten je te boven. Dit komt doordat je hersenen op zo’n moment aan het ontspannen zijn. Door de ontspanning creëer je weer nieuwe ideeën. Kijk daarom gerust op je werk even uit het raam. Zo kan jij weer tot rust komen en wie weet krijg je een hele hoop nieuwe inspiratie. 

Een planning

Wanneer je alles op papier hebt staan kan je het weer uit je hoofd plaatsen. Maak bijvoorbeeld een to do list met de taken die gedaan moeten worden. Hierdoor krijg je meer motivatie en zo beperk je het gevoel van stress.

Denk in het hier en nu

Dit wordt ook wel mindfulness genoemd. De gedachten hierachter is om in het hier en nu te denken. Kijk niet naar de toekomst maar geniet van het moment zelf. Zo voorkom je onnodige paniek en zo train je je hersenen om beter te leren denken.

Pauze

Niet alleen je lichaam word moe na een rondje hardlopen. Hersenen kunnen ook moe worden. De capaciteit van het menselijk brein is beperkt. Neem voldoende pauze een gun jezelf de rust.

Beweging

Wanneer mensen te lang achter elkaar zitten wordt het concentratievermogen negatief beïnvloedt. Beweging kan hierbij wonderen doen. Zorg ervoor dat je af en toe even een rondje loopt of desnoods een bakje koffie pakt.

1 gedachte over “Beter functioneren op je werk”

  1. Pingback: Als je kind hulp nodig heeft  - Praktische Psychologie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *